31 augustus 2013 Mannendag

//31 augustus 2013 Mannendag

31 augustus 2013 Mannendag

De mannendag begon rond 07:15 uur, een vroegertje dus. Één voor één kwamen de mannen rustig binnen druppelen.  De één wat meer uitgeslapen dan de ander. De dag stond in het teken van de vier G’s: gezin, gemeenschap, God en gerechtigheid. Na een getuigenis, zang en een studie over de eerste G gezin werden de 40 mannen in 6 groepen verdeeld. Vuur maken met alleen een firestick, fijne droge houtjes en wat stro bleek voor sommige groepen een behoorlijke uitdaging.

Na een stevige wandeling op de Slikken van Flakkee stond de tweede G: gemeenschap op het programma onder leiding van Willem Biesheuvel. Nabij de stijger op de Slikken (het Gors) bij Melissant kregen de groepen de opdracht om met wat palen, tonnen en touwen een vlot te bouwen en vervolgens 750 meter over het water te varen met het door hun zelf gebouwde vlot.

Tijdens de lunch konden de mannen luisteren naar de studie van de derde G: God die verzorgt werd door Johan van Ooijen. De dag eindigde in een oude schuur met een typische Flakkeesche maaltijd: “poters met spek” onder het gehoor van Dick Pieterman die sprak over de vierde G: Gerechtigheid. Onder aan deze pagina zijn de foto’s te vinden van de mannendag. Dank gaat uit naar Alex van Oostenbrugge voor het maken van de foto’s.

Ook deelnemen aan een mannendag of andere activiteit?

Wil je ook deelnemen aan een mannendag van Stichting Buutengeweun ergens op Goeree Overflakkee? Ga dan naar de agenda om de reeds geplande activiteiten van Buutengeweun te bekijken.

2016-12-14T17:23:46+00:00 Categorieën: Impressies|