16 december 2013 Bijbelstudie van Dick Pieterman

//16 december 2013 Bijbelstudie van Dick Pieterman

16 december 2013 Bijbelstudie van Dick Pieterman

De video is een korte impressie van de bijbelstudie gegeven op 16 december 2013 door Dick Pieterman in Dirksland. Het thema van de avond was rechtvaardiging door geloof. In de video wordt er met name gesproken over gerechtigheid.

Hieronder het studie gedeelte wat hoort bij het gedeelte dat behandeld wordt in het filmpje:

Gerechtigheid

Één van de kernwoorden in de Bijbel is gerechtigheid. Echte diepe vrede zal een mens pas vinden, als hij weet wat het is om gerechtvaardigd te worden door God. Wij dan, gerechtvaardigd uit het geloof hebben vrede met God. Romeinen 5:1

Wat is gerechtigheid of rechtvaardigheid?

Gerechtigheid of rechtvaardigheid betekent voor ons het volgende:

  • Het is zoals u hoort te zijn naar Gods wil en hoe u voor God aanvaardbaar en welgevallig moet zijn. God kan alleen de rechtvaardige zegenen.
  • Als u rechtvaardig bent, dan is er voor God niets meer op u aan te merken. Er is geen enkele veroordeling of straf meer, u bent onschuldig verklaard.
  • God ziet u aan als zijn Zoon of dochter, zonder zonde en alsof u nog nooit gezondigd hebt. U bent God welgevallig.
  • Deze gerechtigheid van God brengt u tot een leven van deugd, reinheid en juistheid van denken, gevoelen en doen.

Twee soorten gerechtigheid

Er zijn twee soorten gerechtigheid: gerechtigheid door de wet of door het geloof.

  • De wet eist rechtvaardigheid. Gerechtigheid door de wet zegt: “Doe alle geboden van God en u wordt door God gerechtvaardigd, geliefd en aanvaard”. Onder de wet hangt alles van je eigen prestaties af.
  • De genade geeft rechtvaardigheid. Gerechtigheid door geloof zegt: “Vertrouw op het volbrachte werk van de Heer Jezus en God rekent u de zonde niet meer toe, maar ziet u in de gerechtigheid van de Heer Jezus.” God aanvaardt u dan volkomen en u bent voor eeuwig geliefd. Alles hangt van Jezus af en uw geloof in Hem.

Want, indien door de overtreding van de ene (Adam) de dood als koning is gaan heersen door die ene, veel meer zullen zij, die de overvloed van genade en van de gave der gerechtigheid ontvangen, leven en als koningen heersen door de ene, Jezus Christus. Romeinen 5:17

Lijkt het je leuk om een keer een bijbelstudie van Buutengeweun bij te wonen? Kijk dan snel op onze agenda voor de volgende bijbelstudie.

Bron: Studiemap Nehemia College

2016-12-14T17:23:33+00:00 Categorieën: Impressies|